WHATSAPP
06 1327 3502
0

Let op! Onze website zal na het weekend van 31 maart overgenomen worden door onze partner. 

Katalysator Peugeot 2008

Zoek je een katalysator voor de Peugeot 2008? Katalysator.nl heeft een groot assortiment van meer dan 3.800 katalysators voor personenauto’s en bedrijfswagens. Hier vind je snel een katalysator Peugeot 2008.

Voordeel van een katalysator voor een Peugeot bestellen bij katalysator.nl

Check hier welke onderdelen we voor jouw Peugeot 2008 hebben.

Zoek onderdelen toepasbaar op uw auto

Over de Peugeot 2008

De Peugeot 2008 is een compacte cross-over SUV, geproduceerd door de Franse autofabrikant Peugeot en is verkrijgbaar in verschillende uitrustingsniveaus zoals de Acces, Active, Allure en Féline. De wagen is ontworpen als een stijlvolle en praktische auto, geschikt voor dagelijks gebruik maar ook om te toeren met het gezin. Er zijn verschillende motorvarianten beschikbaar, waaronder benzine, diesel, en elektrisch. De Peugeot 2008 wordt vooral geprezen om het stijlvolle ontwerp, ruime interieur en de efficiënte motoren. In 2016 kwam een nieuwe generatie uit met modelcode P24, waarbij een carrosserie re-styling werd door gevoerd met een vernieuwde grill, nieuwe wielkasten en nieuwe kleuren en ook aanpassingen in het interieur van de Peugeot 2008.

Het belang van een goede katalysator

De efficiëntie van de motor van de Peugeot 2008 wordt ondersteund door de goede katalysator, die bijdraagt aan de emissiereductie. De katalysator is verantwoordelijk voor het omzetten van de meest schadelijke uitlaatgassen, zoals onder andere koolmonoxide, stikstofoxiden, en koolwaterstoffen, naar stikstof, waterstof, en koolstofdioxide. Deze laatste drie komen van nature in de atmosfeer voor. Bij dit proces vindt verbranding plaats en de as-deeltjes kunnen op den deur het roetfilter verstoppen. Dan zal de katalysator niet meer goed functioneren en moet hij gereinigd worden. Een goed werkende katalysator is beter voor het milieu en daarmee stap je dan ook met een gerust gevoel in de auto.

Levensduur van de katalysator

Door het dagelijks gebruik zal een katalysator langzaam verstoppen en slijten. Je kunt ervanuit gaan dat ze in de praktijk tussen de 80.000 en 150.000 kilometers meegaan. Als tijdens een Apk-keuring blijkt dat de katalysator niet meer goed functioneert, dan is het tijd voor actie. De garage zal je hiervan op de hoogte brengen, omdat je auto anders niet door de keuring of een volgende keuring komt. De kapotte of slechtwerkende katalysator zal schadelijke stoffen uitstoten en ook de prestatie van de motor negatief beïnvloeden, met hogere onderhoudskosten als gevolg. Door de katalysator te onderhouden of te reviseren kun je de levensduur verlengen. Een vakman kan je informeren wat voor jouw katalysator de beste optie is.

Prijs katalysator Peugeot 2008

Heb je een nieuwe katalysator nodig? De prijs van een katalysator hangt af van het merk en type auto. Kijk daarom welke katalysator het beste bij past bij jouw model. Hier vind je alle mogelijkheden voor de katalysator Peugeot 2008 of voer je kenteken in via de tool hierboven om direct een passend aanbod in te zien.