WHATSAPP
06 1327 3502
0

Let op! Vrijdag 1 decmber a.s. tot 11.00 bestellen morgen in huis 
Vrijdag 1 december a.s. worden pakketten eerder bij ons afgehaald dan u gewend bent. Wilt u er zeker van zijn dat uw bestelling, mits op voorraad, dezelfde dag de deur uit gaat. Plaats uw bestelling voor 11.00 uur. 

Katalysator Opel Astra

Heeft je Opel Astra een nieuwe katalysator nodig? Op katalysator.nl hebben we ruim 3.800 katalysators voor bedrijfswagens en personenauto’s. Vind hier dus ook een katalysator Opel Astra.

Waarom een katalysator voor een Opel bestellen via katalysator.nl?

Bekijk hier mogelijkheden voor een katalysator Opel Astra die katalysator.nl aanbiedt.

Over de Opel Astra

De Opel Astra is een compacte, Duitse auto. Het is de opvolger van de Opel Kadett. Er zijn veel verschillende uitvoeringen verschenen, en er is lastig een specifiek getal aan te hangen. Dit is omdat elke generatie van de Opel Astra niet alleen komt in verschillende uitvoeringen, maar ook nog met optionele extra’s, zoals een panoramisch dak of een navigatiesysteem. In 2021 is er nog een nieuwe generatie geïntroduceerd die beschikt over de meest recente technologieën met betrekking tot veiligheid. Door alle verschillende uitvoeringen zit er voor iedereen een model van de Opel Astra bij, van gezinnen tot zakelijke rijders.

Belang katalysator

Een belangrijk onderdeel van de uitlaat van de Opel Astra is de katalysator, die zorgt voor een vermindering van schadelijke stoffen in de uitlaatgassen. In de Opel Astra wordt meestal een driewegkatalysator gebruikt, die werkt door uitlaatgassen langs een keramisch blok te leiden. Deze is bedekt met edelmetalen die chemische processen mogelijk maken die de schadelijke stoffen omzetten in waterdamp, koolstofdioxide en stikstof. Bij een kapotte katalysator zijn er niet alleen meer schadelijke stoffen in de uitlaat, maar kan het motormanagementsysteem van de auto ook storingen vertonen. Daarom is regelmatig onderhoud van belang.

Levensduur katalysator

Als het onderhoud goed wordt uitgevoerd – en schakel hier altijd een professional voor in – dan kan een katalysator gemiddeld tussen de 80.000 en 150.000 gereden kilometers meegaan. Zo hoef je je geen zorgen te maken over de uitstoot, en blijft je auto goed presteren. Op die manier kan je de kosten en het brandstofgebruik laag houden.

Prijs katalysator Opel Astra

Afhankelijk van het specifieke model Opel Astra en het jaartal waarin deze gebouwd is, passen er verschillende katalysators op. Zoek hier een juiste katalysator Opel Astra. Of voer via onze online tool het kenteken van je auto in om alle mogelijkheden voor passende katalysatoren in te zien.