WHATSAPP
06 1327 3502
0

Katalysator Mitsubishi Colt

Zoek je een nieuwe katalysator voor je Mitsubishi Colt? Bij katalysator.nl kun je kiezen uit meer dan 3.800 katalysators voor personenauto’s en bedrijfswagens. Hier vind je snel de katalysator voor jouw Mitsubishi Colt.

Voordeel van een katalysator bestellen via katalysator.nl:

Bekijk hier mogelijkheden voor een katalysator Mitsubishi Colt die katalysator.nl aanbiedt, of voer hieronder je kenteken in om direct passende opties te krijgen:

Zoek onderdelen toepasbaar op uw auto

Over de Mitsubishi Colt

De Mitsubishi Colt is een compacte auto die voor het eerst werd verkocht in juli 1962 door de Japanse autofabrikant Mitsubishi motors. Nadat de verkoop van de originele Colt in 1971 eindigde, werd in 1978 de Mitsubishi Mirage in Europa als voorwielaangedreven Colt verkocht. De Colt heeft in de loop der jaren verschillende gedaanteverwisselingen gehad, niet alleen in model maar ook qua motor. De tweede generatie Colt was verkrijgbaar met een 1,2 liter 4G16, 1,5 liter 4G15 en 1,6 liter 4G32T benzinemotoren of een 1,8 liter 4D65 dieselmotor. De derde generatie Colt was leverbaar als hatchback, sedan, en coupé, en dit was de populairste versie van deze auto. Bij de vierde generatie was er een optie tot cabriolet. Een vijfdeurs hatchback kwam uit in de vijfde generatie. Uit eindelijk werd in 2012 de productie stopgezet en vervangen door de Mitsubishi Mirage, die vergelijkbaar is met de Colt in grootte en doelstelling.

Duurzaamheid en katalysator

De katalysator van de Mitsubishi Colt is een belangrijk onderdeel van de uitlaat. Het zorgt voor een verminderde uitstoot van schadelijke gassen. De katalysator zet deze schadelijke gassen om in stoffen die al op natuurlijke wijze in de atmosfeer voorkomen. Daardoor draagt de katalysator bij aan een beter milieu en een goed werkende katalysator zorgt ervoor dat jouw Mitsubishi Colt voldoet aan de steeds strenger wordende Europese emissienormen. Daardoor kun je met een gerust gevoel deelnemen aan het dagelijkse verkeer.

Vervanging katalysator

Daarom is het heel belangrijk om ervoor te zorgen dat de katalysator van jouw auto in goede staat verkeert. Niet alleen vanwege het milieu, maar ook omdat een slecht functionerende of zelfs kapotte katalysator voor meer brandstofverbruik en hogere onderhoudskosten van je auto zorgt. Wist jij dat een katalysator meestal na zo’n 80.000 tot 150.000 gereden kilometers aan vervanging toe is? Natuurlijk zal de garage je tijdig informeren, als bij een beurt of APK blijkt dat de werking is verminderd en niet meer voldoet aan de norm. Soms kun je kiezen voor een reiniging of revisie van de katalysator, om de levensduur te verlengen. Zo kun je de investering van een nieuwe katalysator nog even uitstellen. Laat je hierover informeren door de vakman.

Prijs katalysator Mitsubishi Colt

De prijs van een katalysator is afhankelijk van het model en merk van de auto, maar ook van welke andere katalysatoren op je auto passen. Hier krijg je inzicht in alle passende katalysator Mitsubishi Colt. Je kan ook via de tool hierboven het kenteken van je auto invoeren om direct een overzicht te zien van de katalysators die daar gegarandeerd oppassen.